Activiteiten groepen

Sinds januari 2018 organiseert de Praktijk voor Psychotherapie en Psychotherapie activiteitengroepjes waaraan cliënten van de praktijk kunnen deelnemen. Op dit moment worden de volgende groepen georganiseerd:

Lezen en cultuur:
Wanneer u graag boeken leest of met culturele zaken bezig bent, dan is deze groep wellicht iets voor u. Binnen deze groep is het mogelijk om gezamenlijk een boek te lezen om daar in een bijeenkomst, eventueel met een hapje en een drankje, een boekbespreking over te houden. Daarnaast kunnen er gezamenlijk culturele activiteiten ondernomen worden, bijvoorbeeld naar een museum gaan of steden te bezoeken. Door te brainstormen en naar mogelijkheden te kijken kunnen deelnemers gezamenlijk tot een besluit komen om activiteiten te ondernemen en/of interessante en leuke boeken te lezen.

Creativiteit:
Wanneer u graag creatief bezig bent, dan is deze groep wellicht iets voor u. Binnen deze groep wordt in samenspraak een activiteit gekozen. Hierbij kunt u denken aan; bloemschikken, borduren, breien, haken, kaarten maken, naaien, nagels lakken/versieren, schilderen, tekenen, et cetera. Door te brainstormen en naar mogelijkheden te kijken, kunnen deelnemers gezamenlijk tot een besluit komen om activiteiten te ondernemen en tevens een locatie bepalen. Er wordt (zover mogelijk) afgewisseld bij wie de creativiteitsavond plaats zal vinden. Indien u het echter niet ziet zitten om het bij u thuis te laten plaatsvinden, is dit ook geen enkel probleem.

Koken:
Eten is iets wat iedereen moet doen en waarom zou u hier niets iets leuks van maken?! De kookgroep is bedoelt voor mensen die geïnteresseerd zijn in eten en/of het bereiden hiervan, of gewoon om een keer samen te eten. Het uitwisselen van recepten, het leren kennen van nieuwe gerechten of gewoon lekker eten, dat is wat in deze groep centraal staat. Door actief bezig te zijn is het vaak makkelijker om nieuwe mensen te leren kennen en deze groep geeft mogelijkheden voor dit alles. Als u van (hopelijk) lekker eten houdt en gezelschap kan waarderen sluit u dan aan bij de kookgroep. 

Bewegen:
Heeft u wandelen met anderen altijd al een leuke bezigheid gevonden, dan is de deze groep misschien wel iets voor u? De beweeggroep is bedoelt voor mensen die wandelen leuk vinden en dit graag samen doen met anderen.  Samen door mooie natuurgebieden lopen, nieuwe mensen leren kennen, mooie plekken ontdekken en mogelijk ergens iets gaan drinken met elkaar. Het bewegen bevordert uw gezondheid en het kan leuke nieuwe contacten opleveren voor de toekomst en wie wil dat nou niet?

Muziek:
Wanneer u graag muziek maakt en/of naar muziek luistert, dan is deze groep wellicht iets voor u. Alle activiteiten die deze groep doet zijn dus gerelateerd aan muziek. Dit kan betekenen dat u met de groep zelf muziek gaan maken op eigen instrumenten, maar er kan ook gedacht worden aan het bezoeken van concerten/muziekavonden, het uitwisselen van muziek en muziektips of het kijken van muziekdocumentaires.

Voor alle activiteitengroepen geldt dat één deelnemer het aanspreekpunt zal zijn met een daarvoor speciaal aangemaakt emailadres. De deelnemers kunnen zelf vormgeven aan de groep.

Mocht u interesse hebben voor deelname aan één van de bovenstaande groepen dan kunt u zich richten tot Koen Lamberink via k.lamberink@praktijk-hagedoorn.nl .