woensdag, 5 september 2018

Runningtherapie

De praktijk biedt voor verschillende klachten ook runningtherapie aan. Klik voor een toelichting op de volgende link Runningtherapie

Nieuwe groep Runningtherapie van start op 30 oktober 2018!
Lusteloos, somber, angstig, piekeren of moeite om met grenzen om te gaan? Heeft u last van dit soort klachten? Dan is runningtherapie voor u misschien interessant. Bij runningtherapie wordt een ‘rustige duurloop’ therapeutisch ingezet om uw klachten te verminderen. Niet de prestatie staat voorop, maar het goede gevoel dat hardlopen je kan bezorgen.
Runningtherapie is een aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Bij runningtherapie gaat het niet om de prestatie, maar om met plezier en op een ontspannen wijze te lopen. We zijn met ons lichaam bezig, maar ervaren vooral effect op psychisch gebied.

Lekker buiten
We lopen drie keer per week, waarvan twee keer in groepsverband onder leiding van de runningtherapeut.  We bouwen de afstand en het tempo rustig op. Het is geen therapievorm waarbij we uitgebreid met elkaar spreken. Er is geen reden om bij overgewicht, rugklachten of een hogere leeftijd maar niet aan hardlopen te beginnen.  Ervaring met hardlopen is niet nodig en zoals we hierboven beschreven, niet de prestatie, maar het opdoen van een positieve loopervaring staat centraal.
 

Praktische informatie:
Runningtherapie is bij ons een aanvullende behandeling en volgt u dus naast bijvoorbeeld CGT, PMT of een medicamenteuze behandeling. De runningtherapeut is Koen Lamberink, psychomotorisch therapeut. De groep bestaat uit 6 tot 10 deelnemers. De runningtherapie duurt 10 weken en we lopen elke week twee keer in groepsverband. Op  dinsdagochtend van 08:00 -09:00 uur en op de donderdagochtend van 08:00 - 09:00 uur.  Voorafgaand aan de behandeling voeren we een intakegesprek en na afloop wordt er individueel geëvalueerd.

Foto: runningtherapeut Koen Lamberink Foto: runningtherapeut Koen Lamberink

Voor vragen en aanmelden kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0578-760040 of mailen naar k.lamberink@praktijk-hagedoorn.nl. Ook kunt u zich hiervoor aanmelden via uw eigen behandelaar.

terug naar overzicht