Adolescentengroep

Voor meiden in de leeftijd van 14 tot ongeveer 18 jaar is het mogelijk om binnen de praktijk deel te nemen aan een groepstraining.

Belangrijke thema’s die onder andere binnen deze groepstraining aan bod komen zijn: opkomen voor jezelf; grenzen aangeven; verbeteren van zelfbeeld/zelfvertrouwen/zelfwaardering; je mening durven geven; hoe sluit je aan bij anderen; positief denken over jezelf, omgaan met spanning en zorgen voor ontspanning.

We bespreken deze onderwerpen met elkaar, maar we oefenen vooral ook veel. Dit kan zijn in rollenspellen, maar ook in de vorm van opdrachten en spel. Belangrijk is dat je zelf aan kunt geven waar je tegenaan loopt en wat je wilt oefenen. Dit pakken we dan met elkaar op.

De training is één keer in de twee weken op de vrijdagmiddag van 15.30 – 17.00 uur. De training vindt plaats in een gymzaal. De groep is een ‘open groep’. Dit betekent dat er gedurende de behandeling groepsgenoten kunnen starten en eindigen. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. De groep wordt gegeven door een psychomotorisch therapeut en een (kinder- en jeugd-)psycholoog.